Home » In de praktijk » Sluitings ceremonie

Sluitings ceremonie

door | 21 aug, 2021 | In de praktijk

Sluitings ceremonie

Heb je moeite met dingen die gebeurd zijn rondom je zwangerschap en bevalling? Zitten er over een bepaalde situatie nog emoties dwars en wil je die verwerken? Ook al is het een tijdje geleden gebeurd, het is fijn om het definitief te kunnen verwerken en een plek te geven.  Deze ceremonie is heel fijn om emotioneel de zwangerschap mee af te sluiten en definitief de tijd als mama en als nieuw gezin te gaan beginnen. 

Een sluitings ceremonie is de ideale manier om iets definitief achter je te kunnen laten. We gaan eerst samen op de situatie in en wat je precies wil afsluiten / loslaten. Daarna ga je onder de douche of in bad, wat jou voorkeur heeft.  Na een geheel of gedeeltelijke massage met olie gebruik ik de rebozo doeken om het ritueel af te sluiten. Deze manier van massage met de rebozo geeft een heel geborgen gevoel en je zult merken dat je je daarna helemaal anders voelt!

Als het een afsluiting is van een bevalling is het fijn als de partner kan mee helpen met de afsluiting met de rebozo doeken. Het is ook fijn als er dan iemand voor de kleine kan zorgen en dat we tijdens dit ritueel zo min mogelijk gestoord worden. We bespreken dit van te voren zodat jij je ontspannen kunt richten op alles wat er gebeurd. Dit is een mooie gelegenheid om als laatste sessie je pakket mee af te sluiten maar is ook los te boeken.

 

 

 

Over mij

Deze korte video’s en artikelen zijn bedoeld om je een idee te geven wat ik voor jou en je partner kan betekenen als doula.
Om je een indruk te geven van hoe ik te werk ga en waarin ik je allemaal kan ondersteunen en wat ik mee maak in mijn werk.
De video’s zijn in gebarentaal zodat ook doven en slechthorenden het allemaal goed kunnen volgen maar natuurlijk ben je als Nederlands of Engels sprekende ook heel erg welkom!

Veel plezier!

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin