De Rebozo is een draagdoek die in Midden-Amerika al sinds mensenheugenis door vroedvrouwen gebruikt wordt . Deze massagetechniek kan gebruikt worden tijdens de zwangerschap en de bevalling, maar ook in de kraamperiode daarna. De aloude methode helpt om vrouwen tijdens deze bijzondere periode in hun leven te helpen ontspannen en bewegen biedt veel mogelijkheden.

De Rebozo kan op allerlei momenten ingezet worden zoals bij lage rugpijn, stress, harde buiken en vermoeidheid. Tijdens de bevalling kan de Rebozo ook haar dienst bewijzen door de barende te helpen bewegen en ontspannen.

Sinds een aantal jaar verspreidt de kennis over de Rebozo zich ook buiten Midden-Amerika. De Rebozo is niet alleen goed toepasbaar is bij zwangere en barende vrouwen, maar ook bij andere doelgroepen, zoals kinderen en ouderen.

Er kan op verschillende manieren gewerkt worden met de rebozo:

  • Staand
  • Op een stoel
  • Liggend
  • Met hulp van een bal

Het geeft een heel veilig / ontspannen en geborgen gevoel. Daardoor ook heel geschikt voor kids die eventjes behoefte hebben aan ontspannen en even hun hoofd leeg willen maken.

Je systeem word in beweging gezet en ontspannen zodat alles even op zijn plek kan vallen en je aandacht kunt geven aan wat er gebeurd in je lijf.

Is je zwangerschap / bevalling onverhoopt niet soepel verlopen en worstel je nog emoties eromheen? Is het even wennen om een (nieuwe) moeder te zijn? Dan een afsluitingsritueel misschien iets voor jou ( en je partner)  Ik gebruik daar ook de rebozo bij. Lees er hier meer over!

Ook ideaal voor partners die een steun willen zijn. Heel mooi om samen de rebozo te kunnen gebruiken en je partner die de baby draagt te kunnen helpen ontspannen en pijn te verlichten. Bekijk hier de tarieven voor een partnercursus.