Een massage brengt verlichting en helpt je heerlijk even ontspannen!
Je systeem kan zich weer even herstellen en je kunt heerlijk opladen zodat je verder kunt genieten van deze mooie periode!

Voordelen van zwangerschapsmassage


Zwangerschapsmassage kan eigenlijk binnen ieder stadium van de zwangerschap verlichting geven. In de eerste drie maanden zal de massage misselijkheid en hoofdpijn voorkomen en ertoe bijdragen dat je je lichamelijk fit blijft voelen.
In de tweede fase van de zwangerschap begint je lichaam sterk te veranderen. Je kunt last hebben van rugpijn, kramp in de benen, opgezwollen voeten, nekkrampen, rekpijnen en slapeloosheid. De zachte massagetechnieken die bij de massage gebruikt worden , zullen voor verlichting zorgen. Voor de buik en onderrug worden extra zachte technieken gebruikt. Diepe ontspanning zorgt ervoor dat je lichamelijke klachten verlicht worden. Ook komen er minder stresshormonen vrij waardoor je ook geestelijk tot rust komt. De zwangerschap zal hierdoor intenser worden ervaren. Daarnaast stimuleert zwangerschapsmassage de doorbloeding waardoor zuurstof en voedingsstoffen beter worden opgenomen door zowel moeder als kind.
Vooral tijdens de laatste fase van de zwangerschap zijn deze momenten van diepe ontspanning onmisbaar. Op het werk moet alles afgerond worden voordat je zwangerschapsverlof ingaat en thuis moet ook alles in orde zijn voor de komst van de baby. Een heerlijke massage geeft in deze drukke periode de hoognodige verlichting. Dankzij zwangerschapsmassage verloopt de zwangerschap niet alleen aangenamer, ook de kans op complicaties tijdens de zwangerschap en de bevalling nemen aanzienlijk af.


Contra-indicaties zwangerschapsmassage


Er bestaan enkele situaties waarbij zwangerschapsmassage niet gegeven mag worden. Enkele voorbeelden daarvan zijn hartklachten, koorts, trombose, bloedingen en infectieziekten. Twijfel je om een zwangerschapsmassage te ondergaan, kun je dit het beste altijd van tevoren met mij en de arts bespreken.